Sastojci
1/2 paketa klica slanutka kuhanih u slanoj vodi oko 15 minuta
1/2 šalice ječma
1 šalica buče narezane na kockice (mi smo koristili butternut buču)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice pasiranog paradajza
1/4 male žličice praha kumina
1 žličica praha crvene paprike
1 žlica svježeg korijandera
sol
Priprema
1. Nasjeckati luk i propirjati ga posoljenog na malo ulja dok ne postane proziran, pred kraj staviti i češnjak. Kada češnjak pusti miris dodati ječam i tostirati ga minutu. Podliti sa oko 2-3 čaše vode, dodati pasirani paradajz i soli po želji te poklopljeno kuhati oko pola sata ili dok ječam malo ne omekša.
2. Dodati kumin, crvenu papriku, buču i klice slanutka i kuhati dok buča nije mekana. Po potrebi dodati još vode do željene gustoće.
3. Pred kraj kuhanja posipati nasjeckanim korijanderom.
4. Poslužiti toplo.