Kako je sve počelo

Proizvodnjom klica počeli smo se baviti nakon sajma u Francuskoj gdje smo prvi put primijetili koliko su te biljčice zanimljive, te kako mnogi ljudi u Hrvatskoj još uvijek ne znaju za njih. Kako oduvijek volimo isprobavati s uzgojem novih kultura, odlučili smo se okušati i u ovom, sasvim drugačijem, načinu proizvodnje povrća. Tako smo uz povrće i rezano začinsko bilje počeli nuditi našim kupcima i 2-3 vrste klica.

Mikrozelenje smo počeli uzgajati godinu-dvije nakon toga i u sezoni imamo i do 8 vrsta. S mikrozelenjem još uvijek isprobavamo koje vrste se nama, a pogotovo našim kupcima najviše sviđaju.

Početak cijelog gospodarstva datira još iz 1903. Kada je Jakob Solina, djed, položio ispit za vrtlara. Baka Terezija je tada prodavala na samom trgu Bana Josipa Jelačića gdje su u to vrijeme bile postavljene klupe. Mi smo polako ušli u poljoprivredu i ne shvaćajući da će nas to 30 godina poslije dovesti do ovakve proizvodnje. Povrtlarstvo je lijep i dinamičan posao u kojem uživam osvaki dan iako u sezoni radni dani često traju i po 16 sati. Na kraju svake sezone razmišljamo o tome koje se povrće našim kupcima najviše svidjelo, a na početku sezone iz raznih kataloga sjemena biramo biljake s kojima ćemo te godine isprobavati. Neizmjerno nas ispunjavaju kako rad, tako i druženje s kupcima kojima su vrata našeg gospodarstva otvorena bilo za razgovor, kupnju ili samo šetnju vrtom.

Upoznajte Soline

Anđelko
Anđelko
Sve novine u pogledu unaprijeđivanja vrta ili proizvodnje prvo su nastale u Anđelkovoj glavi, malo se tamo kuhale, a onda se krenulo u njihovo ostvarivanje. Dok freza, ore ili vozi bilo kakav motokultivator padaju mu na pamet najbolje ideje.
Brankica
Brankica
Bez Brankice cijela prodaja ne bi bila ono što je sada. Želje svakog kupca uvijek će sa smiješkom poslušati, a najčešće će vas i nagovoriti da isprobate nešto novo. Dragoljub, mizuna, ljubičasta mrkva ili žuta cikla samo su neke od stvari koje nećete moći odbiti.
Ada
Ada
Adin je posao što god treba napraviti kada to treba napraviti. Njezini poslovi uključuju vrtlarenje, dostavu, tajničke poslove, brigu o klicama, pakiranje klica i mikrozelenja i prodaju na Dolcu.

Razne emisije o nama

Emisija 100% poduzetnik

Jabuka TV

Emisija Dodir prirode

Slovenska televizija