Sastojci
1 paket klica češnjaka
1 luk
1 srednje velik karfiol
1 veći krumpir
3 žličice ulja
šaka indijskih oraščića
sol, papar
voda
Priprema
1. Luk narezati na kockice i peći ga na srednje jakoj vatri nekoliko minuta dok ne postane proziran i lagano počne dobivati boju.
2. Staviti krumpir, karfiol, sol i papar i pirjati još minutu. Uliti točno toliko vode da sve povrće bude pokriveno.
3. Kada voda zavrije smanjiti plamen na najslabije i poklopljeno kuhati dok krumpir i karfiol ne omekšaju.
4. U blenderu izmiksati indijske oraščiće s pola čaše vode, i dodati ih u juhu. (To nam služi umjesto vrhnja za kuhanje budući da će juhu jesti i vegani)
5. Izmiksati sve štapnim mikserom i, ako je potrebno, dodati još vode dok se ne dobije željena gustoća.
6. Poslužiti posipano klicama češnjaka.