Upoznajte naše proizvode
Pogledajte naše proizvode
Klice su tek iznikle sjemenke raznih biljaka koje se uzgajaju u zatvorenom prostoru, najčešće u tami. One su lako probavljiva hrana bogata vitaminima, mineralima, aminokiselinama, proteinima i fitokemikalijama budući da su te tvari nužne kako bi isklijana biljka kasnije mogla dalje izrasti. Najčešće se jedu sirove, a okus im varira od blagih i nježnih do poprilično ljutih ili čak i lagano gorkih. Zbog toga se mogu kombinirati s raznim jelima pa, osim što su nutritivno dobre, mogu ukrasiti svaki tanjur. Upoznajte klice Solina.
UPOZNAJTE NAŠ TIM
OBITELJ SOLINA
Uzgoj klica nastavak je stoljetne obiteljske tradicije povrtlarstva.
Anđelko Solina
Sve novine u pogledu unaprijeđivanja vrta ili proizvodnje prvo su nastale u Anđelkovoj glavi, malo se tamo kuhale, a onda se krenulo u njihovo ostvarivanje. Dok freza, ore ili vozi bilo kakav motokultivator padaju mu na pamet najbolje ideje.
Branikca Solina
Bez Brankice cijela prodaja ne bi bila ono što je sada. Želje svakog kupca uvijek će sa smiješkom poslušati, a najčešće će vas i nagovoriti da isprobate nešto novo. Dragoljub, mizuna, ljubičasta mrkva ili žuta cikla samo su neke od stvari koje nećete moći odbiti.
Bernardica Solina
Adin je posao što god treba napraviti kada to treba napraviti. Njezini poslovi uključuju vrtlarenje, dostavu, tajničke poslove, brigu o klicama, pakiranje klica i mikrozelenja i prodaju na Dolcu.
O NAMA
Klice Solina u brojkama
120
godina obiteljske tradicije
Početak cijelog gospodarstva datira još iz 1903. kada je Jakob Solina, djed, položio ispit za vrtlara. Mi smo ušli u poljoprivredu ne shvaćajući gdje će nas to dovesti za 30 godina.
10.000
metara kvadratnih
Na našem obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu uz klice uzgajamo i sezonsko povrće, začinsko bilje i mikrozelenje.
7
vrsta klica u stalnoj ponudi
Klice se smatraju superhranom zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti, a u stalnoj ponudi imamo klice alfalfe, brokule, cikle, crvenog zelja, češnjaka, mungo graha i rotkvice.