Ne znamo tko ovo treba čuti, ali – pizza je još ukusnija ako na nju dodate klice. Kako? Isprobajte naš recept.
Sastojci:
- 0.5 kg brašna
- 0.4 l vode
- 1 paketić kvasca
- pola jušne žlice soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- mozzarella
- domaći umak od rajčice
- šunka
- pršut
- naribani grana padana sir
- šampinjoni
- klice rotkvice
Postupak:
Večer ili dvije prije izrade pizze zamijesite tijesto od brašna, vode, kvasca, soli i maslinovog ulja. Mijesite ga barem 5 minuta u mikseru ili 10-ak minuta ručno i stavite u hladnjak.
Nekoliko sati prije izrade pizze od tijesta napravite 3 kuglice i stavite ih na pobrašnjenu podlogu da se dižu. Obavezno ih pokrite vlažnom krpom.
Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tijesto i na njega stavite sastojke po želji. Ispecite u pećnici na 300 stupnjeva dok ne dobije hrskavu koru.
Video pripreme ovog ukusnog recepta potražite na Facebooku i Instagramu @klice.solina.
Pogledajte više ukusnih recepata s klicama ovdje.