Ne znamo tko ovo treba čuti, ali – pizza je još ukusnija ako na nju dodate klice. Kako? Isprobajte naš recept.

 

Sastojci:

  • 0.5 kg brašna
  • 0.4 l vode
  • 1 paketić kvasca
  • pola jušne žlice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • mozzarella
  • domaći umak od rajčice
  • šunka
  • pršut
  • naribani grana padana sir
  • šampinjoni
  • klice rotkvice

 

Postupak:

Večer ili dvije prije izrade pizze zamijesite tijesto od brašna, vode, kvasca, soli i maslinovog ulja. Mijesite ga barem 5 minuta u mikseru ili 10-ak minuta ručno i stavite u hladnjak.

Nekoliko sati prije izrade pizze od tijesta napravite 3 kuglice i stavite ih na pobrašnjenu podlogu da se dižu. Obavezno ih pokrite vlažnom krpom.

Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tijesto i na njega stavite sastojke po želji. Ispecite u pećnici na 300 stupnjeva dok ne dobije hrskavu koru.

 

Video pripreme ovog ukusnog recepta potražite na Facebooku i Instagramu @klice.solina.

Pogledajte više ukusnih recepata s klicama ovdje.