Sastojci za tijesto:

čaša brašna
1/2 čaše rastopljenog margarina
žličica soli
2 žlice vode

Sastojci za nadjev

Paket klica češnjaka
1 pušlek šparoga narezanih na ploške
1 pušlek madog luka narezanog na ploške
1 mladi češnjak sitno nasjeckanog
1 mrkva sitno narezana
1 tofu
prstohvat muškatnog oraščića
100ml vode
sol i papar
2 žlice maslinovog ulja

Priprema

1. U zdjelu staviti  brašno, sol i margarin i dobro izraditi izraditi vilicom dok smijesa ne postane jednoliko usinjena. Dodati vodu i malo sve zajedno umijesiti. Tijesto zamotati u foliju i staviti na hladno na barem 1 sat.
2.. Dok se tijesto hladi prodinstati na ulju lagano posoljene mladi luk, češnjak, mrkvu i šparoge  bez vrhova.
3. U bledneru izmiksati tofu, vodu, muškatni oraščić, sol i papar.
4. Kada je povrće omekanilo maknuti ga s vatre i dobro promiješati sa smijesom tofua i vode i na kraju dodati vrhove šparoga.
5.Razvaljati tijesto i staviti ga u okrugli pleh pri čemu rubovi moraju biti uzdgnuti barem 1 cm. Staviti ga u zagrijanu pećnicu 10ak minuta na 180 stupnjeva.
6. Na tijesto nakon pećenja staviti smijesu povrća i tofua i staviti dalje peći još 30ak minuta.
7. Kada se quiche malo rashladi izrezati ga na trokute, te poslužiti sa klicama češnjaka.