Sastojci:
Za salatu:
2 manje salata (kristal, hrastov list, rimska ili bilo koja druga)
1 paket mix klica alfalfa, zelje, rotkvica
1 limeta (oko 2 žlice)
6 žlica ulja
žličica senfa
sol
Za prženi tofu:
oko 150g tofua
1 čaša brašna
0,5 žličice češnjaka u prahu
0,25 žličice dimljene crvene paprike
1 žličica soli
0,5 žličice engleskog curry praha
voda, ulje za prženje
Upute:
1. Pomiješati brašno, sve začine za tofu i vodu. Treba dobiti dosta gušću smjesu nego za palačinke. Tofu narezati na kockice. Zagrijati dovoljno ulja za prženje i umakati kockice tofua u smjesu brašna sa začinima i staviti u ulje. Pržiti sa svih strana dok ne bude zlatne boje.
2. U staklenci ili posudi s poklopcem pomiješati ulje za salatu, lemetu, senf i soli po potrebi da se dobije emulzija.
3. Kada se tofu malo ohladi, dodati ga očišćenoj, opranoj i narezanoj salati, klicama, sve začiniti sa dovoljno emulzije limete i ulja.